tirsdag 26. mai 2009

Rude much

Leste nå nylig en artikkel på VG-nett, om en skole i Oslo som hadde tilbudt to "etnisk" norske jenter å bruke hijab. SFO-ordningen ved denne skolen, ved navn Vahl, hadde i mars i år, sendt håndskrevne brev til de to jentene med tilbud om hijab fra SFO-ordningen. Den ene familien skal ha reagert kraftig på forespørselen, og ingen av foreldrene ønsket at deres barn skulle få utdelt hijab. Ifølge assisterende rektor ved skolen, var dette kun en gest fra SFO-ordningen til to småjenter som ønsket å pynte seg med flotte, fargerike hijaber. 95% av elvene ved skolen er nemlig minoritetsspråklige barn. 

-Ansatte på Vahl skole promoterer hijab overfor etnisk norske elever, og vi vet at barn ønsker å være som alle andre. Dette viser at det eksisterer et stort hijab-press som vanligvis er usynlig, og det er hårreisende at et slikt brev sendes hjem til elever ved skolen. Majoriteten av kvinnene som går med hijab gjør det under tvang og press, og i Norge har vi ikke forstått at dette plagget skal signalisere dyd og renhet, sier Hege Storhaug i Human Rights Service.

Jeg for min del sier meg helt enig med Hege Storhaug. Hijab er for meg et symbol på religiøs undertrykkelse. Når en gift, voksen kvinne bruker hijab, er dette et symbol på hvem som eier henne, altså ektemannen. Det er jo derfor kvinner må bruke hijab utendørs, hvor andre menn kan se dem, da de ikke skal vekke begjær hos andre menn enn deres ektemenn. Kvinnen er jo ektemannens eiendom, et objekt. Jeg er generelt sett imot alle religioner/ideologier som skal fortelle oss hvordan vi skal kle oss, og i det hele tatt hvordan vi skal leve livet vårt. Det er bullshit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar